torsdag 14 januari 2010

Bussresor

Tåg har bytts ut mot buss. Det oerhört kalla klimatet har gjort tågen indisponibla som färdmedel till å från jobbet. Låter som en tv-nyhets uppläsning. Första meningen i vinjetten. Vill vara Bengt Magnusson.

Gör väl ingen större skillnad egentligen. Men har lyckats utröna ett par:
1 ) restiden från kyffe till kontor går från 30 till 70 minuter. Inget att klaga på. Det är ju som det är när man inte har kräm nog för en visp.
2 ) det är fanimej mycket mysigare att åka buss. Idag sitter jag på nedre våningen i en dubbeldäckare. Känns som att man är på väg till Sälen. Tajt, lågt i tak å relativt högljutt. Bara lapin kulta, ostbollar å fislukt som saknas.
3 ) som en fortsättning på ovan nämnda skillnad. Närheten gör att man praktiskt taget hör vad folk tänker. En som dock talar - och han gör det högt - är en riktigt svår miljöpartist som bara tycker å tycker å tycker. Han har inte gjort annat än tyckt i hela sitt liv Senast i raden av yttranden var hur illa han tyckte om Israel. Han har även sagt sitt om monotona med att vara bartender och hur illa det är att ge sig ut å resa efter studenten. Han har ju "liksom rest sedan barnsben". I skrivande stund diskuterar han något i stil med "illusionen om individualismen". Gillar inte folk som bara ska tycka för tyckandets skull. Såna som alltid ska veta bäst. Var sån när jag var yngre förstår vad folk måste ogillat en.

Nae. Vill bara fylla denna makabra människas strupe med spannmål och sedan sy igen munnen med nån ekologisk tråd Men nu äntligen skuttade han av. Slutet gott...

The Faces ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar