onsdag 11 februari 2009

Fan, det här är inte okej någonstans

Vad händer egentligen med ryssarna? Visst, jag kan hålla med om att vissa av de så kallade oligarkerna har för mycket pengar för sitt eget bästa och att, för att generalisera, de flesta ryssarna vresar ner sig mer än vanligt när de går på flaskan. Men det här, två nyheter (!) samma dag, som är helt uppåt väggarna:

Full soldat sköt tre kamrater
MOSKVA. En berusad rysk soldat sköt på tisdagen automateld mot tre andra soldater sedan de fyra råkat i gräl. Två av de skjutna soldaterna avled omedelbart medan den tredje skadades av kulorna.
– Enligt de första uppgifterna, började han bråka med de andra tre när de satt och drack. Då öppnade han eld mot dem med sin kalasjnikov-karbin, säger en talesman för ryska armén i norra Kaukasus där händelsen ägde rum.

88 dog i krasch - piloten var full

MOSKVA. Det var i september förra året som tragedin inträffade i den ryska staden Perm. En Boening 737 tillhörande det ryska flybolagetAeroflot kraschade med följden att 88 människor dog. Ännu mer tragiskt är de uppgifter som nu framkommit i den slutgiltliga rapporten: Piloten var full.

Utredarna som undersökt olyckan menar att piloten hade druckit en mängd alkohol, vilket kan ha lett till det som så småningom orsakade olyckan. Fyllepiloten tappade förståndet då han läste av höjdmätaren fel i samband med nedgången för landning. Det var då olyckan inträffade. Piloten försökte åtgärda det han trodde var fel i mätarställningen, men hans försök att styra planet ledde till slut till den hårda kraschen, enligt Aftonbladet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar