torsdag 21 maj 2009

Jag har aldrig varit mindre förvånad

Mamma hörde av sig i morse för att berätta en bra kul sak. "Henrik, nu har jag hittar en  riktigt kul sak som du kommer vika dig dubbelt till... det är som vi alltid har sagt"  Funderade först på vad det nu var jag hade sagt. Fan, inget dumt nu bara. Det brukar lätt bli så annars när man är hemma över helgen för samkväm och sitter å diskuterar livets djupare delar över ett otal glas vin. Det hela handlade om en artikel i den lokala blaskan...

- - - 

Jönköpingsborna fikar helst med Obama och Jesus
Barack Obama och Jesus. De toppar listan när Jönköpingsborna får önska fritt fikasällskap. Det visar en undersökning av Jönköpingsbornas fikavanor som genomförts av omvärlds- och analysföretaget United Minds på uppdrag av Gevalia.

Jönköpingsborna gillar att fika och favoritsamtalsämnet är jobb, studier, framtiden och privatekonomi visar undersökningen som även omfattar statistik om önskefikasällskapet. 

17 procent av Jönköpingsborna skulle helst av allt ta en kopp kaffe med amerikanska presidenten Barack Obama och 15 procent skulle gärna dela en kanelbulle med Jesus. Även skådespelaren Mikael Persbrandt och komikern Björn Gustavsson är populärt sällskap då 11 respektive tolv procent av Jönköpingsborna vill fika med dem. Däremot vill man helst slippa fika med Lasse Berghagen, prins Carl-Philip och Daniel Westling.

I helgen blir det storfika i just Jönköping när kaffeföretaget Gevalia anordnar kaffetävling där det gäller att slå Norrköping i störst antal fikande kommuninvånare. Nuvarande rekordet innehar Växjö där 3111 personer samlades över en fika den gångna helgen.


- - - 


Sagt och gjort. Min känsla just nu är... hmm.. huvudet på spiken.... Case closed... Jönköping är och förblir rikets Jerusalem... På något sätt skönt att ha flyttat därifrån...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar