måndag 21 december 2009

Premier League och julfester

Det har ju blivit något som händer varje år. Det vet vi alla som är någorlunda insatta i fotboll och allt vad det innebär. Snarare regel än undantag. Och det blir ju liksom värre varje år. Jag talar sjävklart om Premier Leage-klubbarna och deras mytomspunna julfiranden.

Företeelsen sägs, enligt aftonblaskan, ha haft sin start 1998 då flera Liverpoolspelare under sin julfest, har samkväm med strippor och en halvnaken Jamie Carragher en bit in på kvällen - tidigare under kvällen utklädd till Ringaren av Notre Dame - bemödar sig smörja in en av damerna med raklödder.

Min favorit är annars Newcastles julfest året efter det så kallade startskottet. Varje spelare fick en present som på ett eller annat sätt skulle avspegla deras karriär, personlighet och ursprung. Den tyske mittfältsdynamon Dietmar Hamann fick således Hitlers bok Mein Kampf medan italienaren Alessandro Pistone fick ett fårhjärta i julklapp, vilket är ett tecken på feghet.

Men tillbaka till nutiden. Frågan är om Tottenham i år inte tog priset. 16 a-lagsspelare i laget, ledda av Robbie Keane, gick bakom på managern Harry Redknapp. Det talades om en gemensam golfresa och spelarna fick självklart sin önskade ledighet beviljad. Men istället för att åka iväg på en lugn golfresa styrde man kosan mot Dublin och en hemlig julfest.

Nåväl, kass disciplin om inte annat.

Böterna sägs, alltså sägs, landa på 16 miljoner SEK för de inblandade. Ett belopp som kanske vore värt att betala för att få reda på hur den gode manager Rödknapp reagerade när han fick reda på det hela. Gubben har ju sannerligen ett humör som inte är av denna jord.

Exempel på det är en klassiker som denna. Det är ju egentligen helt fantastiskt hur han kan bli så okoncentrerad av en sådan händelse. Han kan liksom inte släppa det. Det bara går inte,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar